Русија Србија

Најновија вест! ПУТИНОВ ЧОВЕК ПОТВРДИО: Русија ће и даље бранити интересе Србије на међународним форумима

Секретар Савета безбедности Руске Федерације Николај Патрушев рекао је да је Русија савезник Србије, чије ће интересе и даље бранити на међународним форумима.

Патрушев је у разговору са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином у Москви истакао да Русија и Србија нису само стратешки партнери, већ да су српски и руски народ повезани вековима везама духовног сродства, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вулин је након састанка рекао да односи две земље никада нису били на вишем нивоу, искренији и садржајнији, те да Србија очекује подршку Русије када је реч о питању спречавања било каквих промена у мандату Кфора и Унмика на Космету мимо Резолуције 1244.

Он је истакао да се Србија, док је води председник Александар Вучић, неће придружити антируској хистерији и неће увести санкције Русији, наводи се у саопштењу.

– Србија ће остати војно неутрална земља и то је темељно опредељење наше политике – рекао је Вулин.

Он је нагласио да ће се наставити са обукама припадника полиције јер од Русије може да се научи много, посебно у области сајбер безбедности, где је једна од водећих нација у свету.

– Исто тако, ми ћемо својим знањем и искуством моћи да обогатимо представнике Руске Федерације и да борбу против зала модерног човечанства учинимо бољом и ефикаснијом. Србија и Русија нису само стратешки партнери, Србија и Русија су истински пријатељи и пријетње које долазе и једној и другој земљи учвршћују нас у потреби да се боримо против њих, будемо још организованији и јединственији – поручио је Вулин.

Он је Патрушеву изразио саучешће за жртве стравичног напада у Казању и пружио пуну подршку Србије.

 

Извор: СРНА