Русија

ШОК У МОСКВИ! ОВАЈ УДАР НА ПУТИНА ЋЕ ИМ ДОЋИ ГЛАВЕ: Русија ужаснута, спаљена војна фабрика без које рата нема

Фото: Јутјуб

Ватрена стихија протутњала је рано јутрос кроз фабрику у близини Москве која производи панцире и шлемове за трупе руског председника Владимира Путина.

Британски Дејли мејл преноси наводе медијског сервиса Меш да је фабрика била у власништву „Гавари групе“, компаније која се налази под украјинских санкцијама због повезаности са ратом у тој земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се да руска полиција истражује да ли је у питању била саботажа и намерно изазивање пожара.

Пре појаве ватре у фабрици у Обухову у Московској овласти није било никаквих навода о дроновима којима би она била мета, а који би могли да такође изазову пожар.

Наводи се да је ватра уништила око 8.000 квадратних метара производног постројења и складишта.

У гашењу пожара учествовало је више од 100 ватрогасаца коју су покушали да спасу производну линију, а ка место инцидента је упућен и ватрогасни воз.

Наводи се да је, према извештајима, ова фабрика производила већи број производа на бази полимера, али да јој је кључна улога била везана за производњу за војне потребе и то панцира, шлемова, заштитне обуће и других ствари.

Због тога је и била под санкцијама Кијева.

Наводи се да након пожара није било пријављених жртава, пошто су радници успели да побегну из фабрике пре него што ју се ватра захватила у потпуности.

Британски лист наводи да су експлозије и пожари у стратешким постројењима, укључујући фабрике за производњу оружја и опреме, нафтне депое и гасоводе постали редовна појава у рату Русије и Украјине који траје већ скоро 23 месеца.

Извор: Курир.рс/Даилy Маил/Превео и приредио: Н. В.