Србија

Важно обавештење! РУСКИ ГИГАНТ СТИЖЕ У СРБИЈУ ЗА ПАР ДАНА, ЦЕНЕ НИЖЕ ЗА 20 ОДСТО!

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић најавила је данас да ће један од највећих дисконтних ланаца у Русији МЕРЕ отворити прве продавнице у Србији до половине јануара, као и да ће до маја имати отворено укупно 15 продавница

„Грађани ће већ у јануару моћи да купују у њиховим продавницима. МЕРЕ планира да до средине јануара отвори објекте у Батајници, Крушевцу и Суботици, током фебруару у Краљеву и Вршцу, а до краја априла и почетка маја планирано је отварање укупно 15 продавница у Србији“, рекла је Матић за Политику.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чињеница да у Србију долази једна од највећих дисконтних ланаца у Русији МЕРЕ, истиче, само је још једна потврда да је овдашње тржиште малопродаје једно од најперспективнијих у региону.

То значи, како каже, већу конкуренцију на тржишту малопродаје, али и модернизацију трговинске мреже.

Један од највећих дисконтних ланаца у Русији – МЕРЕ

Оно што је за све потрошаче у Србији још важније јесте да „Мере“ најављује за чак 20 одсто ниже цене него у свим осталим трговинским ланцима који послују у земљи.

Према речима министарке трговине Татјане Матић, министарству је потврђено да овај трговински ланац најкасније до средине јануара отвара продајне објекте у Батајници, Крушевцу и Суботици. Затим током фебруара следи отварање објеката у Краљеву и Вршцу, а крајем априла и почетком маја планирано је да у Србији почне да ради укупно 15 поменутих продавница.

– Чињеница да у Србију долази један од највећих дисконтних ланаца у Русији само је још једна потврда да је наше тржиште малопродаје међу перспективнијим у региону. Долазак још једног великог трговца повећаће конкуренцију на тржишту малопродаје и утицати на модернизацију трговинске мреже – истакла је Матићева.

Средином августа ове године најављено је да ће ова руска компанија на нашем тржишту отворити најмање 100 маркета просечне површине од 1.000 квадрата. Такође, планирају да раде директно с произвођачима, са строгом контролом квалитета и ниском трговачком маржом.

Стручњаци истичу да ће за наше тржиште бити право освежење то што ће се појавити неко ко ће понудити значајно ниже цене, јер то значи и да ће конкуренција морати да појефтињује своје производе.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг