Русија

ОДЈЕКУЈУ ЕКСПЛОЗИЈЕ: Проглашена ванредна ситуација у овом делу Русије (ВИДЕО)

У руском граду Вороњежу уведена је ванредна ситуација након украјинског напада дроновима, изјавио је градоначелник Вадим Kстенин.

Ванредна ситуација је уведена како би брзо била процењена штета на стамбеној и покретној имовини и извршена поправка, укључујући и замену поломљених прозора, преноси Интерфакс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Претходно је начелник Вороњешке области Александар Гусев саопштио да је систем ПВО оборио украјинске дронове изнад Вороњежа, док је Министарство за ванредне ситуације Русије навело да су делови једног дрона пали у стан, где је повређена је девојчица рођена 2013. године.

Руско Министарство одбране саопштило је да је током ноћи изнад Вороњешке области оборено пет дронова.

Вороњеж, град са више од милион становника, налази се на око 250 километара од границе са Украјином.

У близини града постоји важна ваздушна база

Руски системи противваздушне одбране уништили су три украјинска дрона изнад југозападног региона Вороњежа, који се граничи са Украјином, саопштило је раније на Телеграму руско Министарство одбране.

Мештани су пријавили да су чули низ гласних звукова и видели бљескове на небу изнад центра града и у два градска округа. Би-Би-Си је на руском пренео да је одјекнуло „око 10 експлозија”. Око 4 сата ујутро по локалном времену становници Вороњежа пријавили су нове експлозије.

Извор: Танјуг