Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСКВЕ: Запад се спрема за

Запад би могао да започне директан војни сукоб са Русијом због погоршања положаја Украјине на фронту, рекао је сенатор Алексеј Пушков на Телеграму.

„Западна алијанса прелази у нову фазу конфронтације са Русијом, то би могло да доведе до њеног преласка из прокси рата у директан војни сукоб између НАТО-а и Русије“, упозорио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима политичара, уместо да смањи учешће Запада у украјинском сукобу након неуспеха украјинских оружаних снага, НАТО је почео да се интензивира и припрема за директно учешће у рату.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како је Пушков приметио, на победу „ратне партије“ на Западу указују изјаве председника Емануела Макрона о спремности Француске да пошаље трупе у Украјину, изјаве премијера Ришија Сунака о пребацивању британске економије на ратно стање, додели помоћи Кијеву из Сједињених Држава, обезбеђивање ракета дугог домета Оружаним снагама Украјине и вероватноћа да ће западни пилоти управљати ловцима Ф-16 у Украјини због недостатка времена за обуку украјинских пилота.

У последње време на Западу се све чешће чују изјаве о могућем сукобу Русије и НАТО-а. Кремљ је напоменуо да земља никоме не прети, али да неће игнорисати акције које су потенцијално опасне по њене интересе.

Председник Владимир Путин је у интервјуу америчком новинару Такеру Карлсону објаснио да Москва неће напасти земље Северноатлантске алијансе, то нема смисла.

Извор: Wебтрибуне.рс