Свет Србија

СВЕШТЕНИК ЗАЛЕДИО СВЕ: Да ли нам се Откровење Јованово управо дешава? (ВИДЕО)

Гост у емисији „Политикон“ аутора и водитеља Данила Тврдишића на тв „Хелмкаст“ био је свештеник др. Оливер Суботић.

Говорећи о томе колико је савремени човек постао зависник од модерне технологије, свештеник Суботић упозорава.“Нас је савремена цивилизација навикла да ми будемо стално доступни. Зашто? Зашто бих ја био сталнодоступан на мобилни телефон или ви? Јел треба неко да ме прекида док читам молитву неком потребитом човеку? Не. Ја не пристајем на то. Ал ће већина људи то прихватити да је тотална доступност нешто најнормалније. Јесте, али према Богу! У сваком тренутку човек треба да буде доступан за Бога“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Свештеник Суботић даље наставља:“Покушајте да уведете правило које врло благотворно делује на породичне односе:када је породични ручак нека сви екрани буду искључени, нека на столу не буде ни једног мобилног телефона, а сви телефони да буду или склоњени негде ван просторије или утишани. Пазите, то је само једна симоболична ствар, али видећете колико поможе,а колико је других сфера у којима можемо слично да урадимо.“

Говорећи о сличности нашег времена са пророчким списима Јована Богослова у његовом „Откровењу“Суботић каже:“Руски Патријарх Кирил је указао да технолошки трендови и уопште ситуација у свету неодољиво подсећају на оно што је свети Јован Богослов записао у свом „Откровењу“.

Ми не можемо да бежимо од чињенице да заиста живимо у друштву под надзором до те мере да неке конотације са Јовановим Откровењем заиста постоје. Поготову кад је реч о могућности слободе појединца у таквом друштву, слободе да функционишемо на најнормалнији начин…Смисао те књиге ће се откривати како се ти догађаји буду дешавали.То је књига са седам печата запечаћена, то су тајне озбиљне.

Пре само неколико векова оне слике са животињама које из својих репова бљују ватру која уништава, то људима у то време ко зна на шта је могло личити. Ми данас када имамо војну технику која, кад би дете питали шта је то, оно би рекло да је то нека животиња, неки скакавац који избацију ватру…ви видите да је Јован Богослов управо такве слике користио.“

Целу емисију можете погледати на следећем линку:

Извор: helmcast.rs