Свет

ПОЈАВИО СЕ СНИМАК: Погледајте борбу руских и америчких тенкова (ВИДЕО)

На друштвеним мрежама се појавио интригантан снимак из ваздуха, снимљен дроном, који открива десетоминутни окршај између америчких и руских војних возила.

Видео је снимљен 11. јануара ове године у близини Степова, локације у Доњецкој области, а његово порекло се може пратити до Ратног архива.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На снимку смо сведоци два оклопна транспортера М2 Бредли, опрему коју су обезбедиле САД, како се боре против руског тенка Т-90М Прорив.

Извор открива да су ова борбена возила пешадије [ИБМ] под командом 47. украјинске механизоване бригаде. Сјајно показујући своју храброст, украјински оператери М2 не уздржавају се од онога што би се могло описати као „блиска“ борба са руским тенк, првенствено користећи своје топове од 25 мм.

Одговарајући на исти начин, тенк је ангажовао свој огромни главни топ од 125 мм. Бојно поље није шетња у парку.

Тло варира између блатњавих нереда током дана и смрзнуте тундре сваке вечери, као и рано ујутру и током ноћи.

Ова пуста ратна зона ретко је прошарана зградама – неке су остављене, друге су уништене. Усред остатака грађевина, дрвећа и жбуња, трио битке пронашао је импровизовано поље заклона. Амерички Бредлијеви топови калибра 25 мм упорно гађају руски тенк, али неустрашиви Т-90М узвраћа својим робусним топом од 125 мм.

Упркос њиховој храбрости, руска посада је остала раштркана након што је издржала неочекивани двоструки напад својих украјинских колега. Нападнути Т-90М махнито маневрише, покушавајући да се супротстави и храбро се одбрани од сваког напада.

Извор: БУЛГАРИАНМИЛИТАРY/М.С.