Свет

ПУТИН ЉУТ КАО РИС, НАЈАВИО ОСВЕТУ: „Све кључа у мени“

Напад на Белгород је терористички напад на цивиле који неће проћи некажњено, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.

Он је на састанку са припадницима војске у болници Вишњевски напоменуо да је стратешка иницијатива на фронту у рукама Оружаних снага Русије, а да ће непријатељ „постепено бити одуван“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Оно што се управо догодило у Белгороду је, наравно, терористички акт. Испалили су гранате из вишецевног ракетног система, МЛРС. Све кључа у мени због онога што се догодило… Ниједан злочин ове врсте, а ово је, наравно, злочин против цивилног становништва, неће остати некажњен. На фронту, стратешка иницијатива је данас у нашим рукама“, поручио је руски председник.

Према његовим речима, руска војска има средства за уништавање која нема ниједна друга војска на свету, а способности руских оружаних снага се „константно и експоненцијално повећавају“, преноси ТАСС.

Путин је навео да Украјина брзо троши западну муницију коју добија и поручио да Русија жели да оконча сукоб што је пре могуће, али само под сопственим условима.

„Украјина сама по себи није наш непријатељ, противник Русије су западне земље. Поента није у томе да они помажу нашем непријатељу, већ су они наш непријатељ… То је био случај вековима и наставља се и данас. Западне елите су дуго неговале кијевски режим управо да би створили овај сукоб. На нашу несрећу, они су то постигли, они су створили овај сукоб и покушавају да реше свој задатак уз помоћ Украјинаца, а задатак је борба против Русије“, истакао је Путин.

Он је оценио да, упркос чињеници да су западне силе од памтивека поставиле себи задатак да се обрачунају са Русијом, чини се, како је навео, да ће се пре Русија обрачунати са њима.

Према последњим званичним подацима у нападу на Белгород, погинуло је 25 особа, међу којима петоро деце, а 109 је повређено.

Извор: Танјуг

Ознаке