Регион

СНЕЖНА ОЛУЈА СТИГЛА У ХРВАТСКУ: Креће се ка Србији, очекује нас до 30 цм снега

НАЈАВЉЕНО погоршање времена стигло је у Хрватску, а према последњим информацијама, свежија ваздушна маса иде ка Србији.

Север Хрватске већ се забелео, а има га и у Хрватском загорју, Међимурју, деловима Загреба и околини, Великој Горици, јавља „Индекс.хр“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Загребу падавине увелико отежавају саобраћај, а у загорју се очекује и до пола метра снега.

Свежија ваздушна маса иде ка Србији и у дану пред нама ће спуштати температуру најпре на северу, а затим и у осталим крајевима.

У наредним сатима температура ће бити у паду па ће киша постепено прелазити у снег. Снег очекујемо најпре на северу и западу земље. Касно вечерас снежне падавине стићи ће и до крајњег југа Србије, док ће на северу у то време престати. Може доћи до формирања мањег снежног покривача.

– У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно, уз осетно захлађење и прелазак кише у снег – саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

У Бачкој, Банату, Срему, Београду, Шумадији, западној и југозападној Србији данас је на снази жути метеоаларм због снега/леда.

РХМЗ: До 30 цм новог снега

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) наводи да ће данас (19. јануара) бити умерено до потпуно облачно уз осетно захлађење и прелазак кише у снег, пре подне у Војводини, средином дана у западној Србији, после подне у централним и југозападним крајевима, а крајем дана и у току ноћи и у осталим пределима, али уз истовремени престанак падавина на северу. Очекује се местимично стварање мањег снежног покривача. Почеће да дува јак северни и северозападни ветар. Температура током дана у паду. Најтоплије ће бити јутро и пре подне (на југу Србије и до 19°С). После подне температура између -1°С на северу и 14°С на југу Србије. Увече и током ноћи изражен пад температуре очекује се и на југу земље.

Сутра (20. јануара) на северу Србије разведравање, а у осталим крајевима облачно са снегом уз стварање или повећање снежног покривача, нарочито у планинским пределима, где се очекује од 10 до 30 цм новог снега. У нижим пределима мањи снежни покривач. Падавине ће до средине дана престати у западним и централним крајевима, а до увече и на југу Србије. Ветар ће бити у слабљењу.

Извор: Индекс/Новости