Русија

ШОЈГУ ОБЈАВИО ВЕЛИКЕ ВЕСТИ: Ово се неће свидети Украјини

Руска одбрамбена индустрија значајно је повећала производњу наоружања и муниције, рекао је министар одбране Сергеј Шојгу, сумирајући резултате набавке наоружања и војне опреме, као и изградње инфраструктурних објеката у 2023. години.

– Успели смо да значајно повећамо производњу основног траженог наоружања и муниције. Томе је посебно допринело проширење и модернизација производних капацитета, као и повећање продуктивности рада – рекао је генерал армије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Добрим резултатима допринео је и ефикасан рад Министарства одбране и организација одбрамбене индустрије – многа предузећа су отворила нове радионице, линије и опремиле се високотехнолошком опремом, рекао је Шојгу.

– Опрема и наоружање брзо стижу у зону Специјалне војне операције и повећавају борбену способност руских снага – нагласио је министар и додао да је главни задатак у овом тренутку да свака јединица и сваки војник добију сва потребна средства за успешно извршење борбених задатака.

Притом, то што на фронту постоје системи за ремонт наоружања и технике је умногоме скратило рокове реконструкције и повећало спремност војске.

Говорећи о раду војнограђевинског комплекса, министар је напоменуо да је прошле године за кратко време, без губитка квалитета рада, укупно изграђено 2.772 зграда и објеката за потребе војске.

Главни напори су били усмерени на изградњу инфраструктуре за размештање сила и средстава нуклеарног одвраћања.

Извор: Медији