Спорт

ШТА СЕ ОВО ДЕШАВА? После Милојевића преминуо и он (ФОТО)

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Кошаркашки свет оплакује губитак бившег играча и помоћног тренера Макабија из Тел Авива, Лиора Лубина, који је преминуо у 46. години након храбре борбе са канцером.

Лубин је дуже време водио борбу са тешком болешћу, а како се његово здравствено стање значајно погоршало, одлучио је да последње тренутке проведе са својом породицом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лекари су потврдили да су шансе за опоравак биле минималне, након чега је тренер напустио болницу и провео последње дане у кругу својих најближих.

Одед Каташ, тренутни тренер Макаби Тел Авива, био је велики пријатељ Лиора Лубина, што потврђује чињеница да је овај стручњак био један од ретких који је могао да га посети током последњих недеља.

Током своје играчке каријере, Лубин је бранио боје екипа попут Макаби Петах Тикве, Ирони Рамат Гана, Макаби Тел Авива, Хапоел Тел Авива, Азовмаша, Аполона и ЦСКА Софије.

Након што је окончао играчку каријеру, започео је тренерски пут на клупи Хапоел Гилбоа Галила, а потом је водио Хапоел Холон и Макаби Ашдод. Лубин је такође обављао функцију помоћног тренера у репрезентацији Израела, Макаби из Тел Авива и Панатинаикосу. Последња два клуба која је тренирао били су Ирони Нес Зиона и Хапоел Бер Шева.

Извор: sportal.blic.rs