Србија

СТИЖЕ НОВА ПОМОЋ ДРЖАВЕ: Ова група грађана ће добити од 25.000 до 50.000 динара

Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници 3 нове помоћи државе, које ће исплаћивати оболелима од ретких болести и њиховим породицама. Износи ових нових помоћи држава крећу се од 25.000 до 50.000 динара.

– Влада републике Србије усвојила је на данашњој седници три закључка која се односе на подршку државе оболелима од ретких болести и њиховим породицама како би се пружањем финансијске помоћи побољшао њихов материјални положај, саопштено је из Владе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како пише у том саопштењу, једнократна новчана помоћ породицама са децом и осталима који су оболели од ретких болести биће исплаћено 25.000 динара. Затим свим лицима која су оболела од ретких болести добиће ваучер од 35.000 динара за куповину лекова и медицинских средстава, а у склопу треће новоусвојене помоћи додељиваће се ваучер од 50.000 динара оболелима за рехабилитацију и рекреацију у специјализованим здравственим установама.

Подсетимо, недавно је председник Србије Александар Вучић током пријема представника Удружења родитеља и деце оболелих од ретких болести најавио нову помоћ државе. Како је рекао, и родитељи и деца оболела од ретких болести ће додатну финансијску помоћ коју ће обезбедити држава.

Извор: Блиц