Свет

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ ГЛЕДА СНИМАК: Командоси ИДФ прерушени у докторе упали у болницу! (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Израелска војска (ИДФ) саопштила је да су њени припадници „неутралисали“ тројицу екстремиста Хамаса који су се крили у болници у граду Џенину, на окупираној Западној обали и планирали да изврше напад.

Један од „неутралисаних“ мушкараца је идентификован као Мохамед Џаламнех (27) из Џенина, за којег израелска војска тврди да је имао контакте са седиштем Хамаса у иностранству и да је планирао „напад инспириран масакром 7. октобра“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се да су друга двојица били екстремисти са тог подручја.

„Џаламнех је планирао да изведе терористички напад у блиској будућности и користио је болницу као скровиште, па је неутралисан“, објавиле су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ).

Глас Палестине је јавио да су ова тројица Палестинаца убијена у болници, преноси Индеx.

Западна обала, која је међу подручјима на којима Палестинци траже државност, доживела је талас насиља од напада Хамаса на југ Израела 7. октобра, што је био окидач рат у Појасу Газе

На друштвеним мрежама појавио се снимак на којем се може видети почетак напада израелских командоса у болници.

Аутентичност снимка потврдила је Ал Џазира, а на њему се види да су Израелци били прерушени у лекаре и медицинске сестре.

Из Хамаса су рекли да „злочини израелске војске неће остати без одговора“ и тврде да је један од младића био у кревету када је убијен.

Извор: Индекс