Свет

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ ГЛЕДА СНИМАК: Командоси ИДФ прерушени у докторе упали у болницу! (ВИДЕО)

Фото: Х принтскрин

Израелска војска (ИДФ) саопштила је да су њени припадници „неутралисали“ тројицу екстремиста Хамаса који су се крили у болници у граду Џенину, на окупираној Западној обали и планирали да изврше напад.

Један од „неутралисаних“ мушкараца је идентификован као Мохамед Џаламнех (27) из Џенина, за којег израелска војска тврди да је имао контакте са седиштем Хамаса у иностранству и да је планирао „напад инспириран масакром 7. октобра“.

Наводи се да су друга двојица били екстремисти са тог подручја.

„Џаламнех је планирао да изведе терористички напад у блиској будућности и користио је болницу као скровиште, па је неутралисан“, објавиле су Израелске одбрамбене снаге (ИДФ).

Глас Палестине је јавио да су ова тројица Палестинаца убијена у болници, преноси Индеx.

Западна обала, која је међу подручјима на којима Палестинци траже државност, доживела је талас насиља од напада Хамаса на југ Израела 7. октобра, што је био окидач рат у Појасу Газе

На друштвеним мрежама појавио се снимак на којем се може видети почетак напада израелских командоса у болници.

Аутентичност снимка потврдила је Ал Џазира, а на њему се види да су Израелци били прерушени у лекаре и медицинске сестре.

Из Хамаса су рекли да „злочини израелске војске неће остати без одговора“ и тврде да је један од младића био у кревету када је убијен.

Извор: Индекс