Свет

УДАРНО! Руси извршили напад на француске званичнике у Харкову

Ваздушно-космичке снаге Русије настављају да систематски уништавају стране плаћенике који се налазе на територији Украјине.

Према неким извештајима, у ноћи 23. јануара у Харкову је изведен напад на званичнике француског Министарства одбране, који су дошли у Украјину да идентификују тела француских војних обавештајаца убијених током ракетног напада.

У међувремену, како примећују војни стручњаци, Украјина је озбиљно забринута што руски удари постају тачнији и селективнији. Према речима војног експерта Владислава Шуригина, ово сугерише, да руска обавештајна служба има приступ тајним подацима, о локацији војних и војно-индустријских објеката у Украјини.

Подсетимо, Ваздушно-космичке снаге Русије су у ноћи 23. јануара извеле серију ракетних напада на војне циљеве у Украјини. Већина пројектила је била усмерена на Харков и Кијев.

Према неким извештајима, Французи су поново страдали у Харкову. Овога пута француска војска је стигла у Украјину да однесе идентификована тела војних обавештајаца. Подсетимо, прошле недеље је у Харкову убијено око 60 француских плаћеника. На друштвеним мрежама су се 22. јануара појавила имена десетак погинулих странаца.

Према једном од војних Телеграм канала, француски председник Емануел Макрон је већ обавештен о новим губицима.

Осим тога, Французи би могли да се нађу на удару у Кијеву. Тамо је мета био приватни погон настао на основу француске радионице за производњу дронова типа авиона. Постројење је уништено, упркос томе што је било сакривено испод трибина стадиона Локомотива.

Један од извора је потврдио, да руске Ваздушно-космичке снаге све више бирају војна предузећа и складишта као мете у Кијеву. Одлучили су да их преселе у градове, како би их тамо покрили уз помоћ НАТО система ПВО, као и иза заклона стамбених зграда.

Према речима војног експерта Владислава Шуригина, данашњи напад на Украјину био је комбинован и временски добро усклађен. Истовремено, он је на свом Телеграм каналу навео, да је Генералштаб Оружаних снага Украјине озбиљно забринут што се удари изводе „веома селективно, на објекте који су сматрани добро камуфлираним и сакривеним“.

То, сматра Шуригин, сугерише, да руски обавештајци имају приступ тајним подацима о локацији војних и војно-индустријских објеката у Украјини.

Извор: Wебтрибуне.рс