Свет

ЗАСТРАШУЈУЋА ОБЈАВА ЗАЛЕДИЛА САД: Бајден губи контролу, Кина и Русија у Тексасу?!

Фото: Јутјуб

Русија и Кина би теоретски могле да понове у Тексасу оно што су САД урадиле у Украјини, рекао је ирски новинар Чеј Боус на својој страници на друштвеној мрежи Икс.

– Замислите да су Русија и Кина одлучиле да финансирају Слободарски покрет у Тексасу. Затим збаците демократски изабраног гувернера, поставите марионетски режим. Затим створите огромну војску да нападне све који се не слажу или подржавају САД. Забраните изборе, опозицију, неслагање медија. Звучи познато? – написао је Бовс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније је бивши амерички обавештајац Скот Ритер рекао да се САД никада неће помирити са оним што себи дозвољавају у односу на Русију, значи ширење НАТО- а и коришћење Украјине против ње. Према његовим речима, ако би неко покушао да одузме Калифорнију или Тексас, САД то никада не би дозволиле и започеле би рат.

Америчка администрација на челу са председником Џоом Бајденом је у сукобу са властима Тексаса око мера безбедности граница. Власти Тексаса инсистирају да граница није адекватно обезбеђена, што омогућава рекордном броју илегалних имиграната да уђу у Сједињене Државе. Америчка администрација назива мере које предузимају локалне власти неуставним и претераним.

Врховни суд је раније донео пресуду којом се захтева од гувернера Тексаса Грега Абота да уклони баријеру постављену да би се обуздао прилив миграната. Аботов рок да дозволи федералним радницима да уђу у део границе како би уклонили баријере истекао је у петак. Руководство 25 америчких држава тада је оптужило Бајдена за неспремност да се бори против илегалне миграције, а сам Абот је отворено ставио до знања да је спреман за потенцијални сукоб са савезном владом.

Сједињене Државе су забележиле рекордне нивое илегалне миграције последњих месеци, а гранични званичници су прошлог децембра забележили 302.000 илегалних прелазака границе, што је највећи број у једном месецу. Поред тога, забележен је рекордан број илегалних имиграната све три године током којих је САД предводио Бајден.

Извор: Информер