Свет

АГЕНТ МИ-6 ОТКРИО: Путин је ово најављивао, ево шта ће се десити у Украјини

Сукоб у Украјини ће се завршити потпуним поразом Оружаних снага Украјине, а Русија ће диктирати своје услове политичке будућности, рекао је бивши британски дипломата и бивши службеник МИ6 Алистер Крук у интервјуу за Јутјуб канал Јудгинг Фреедом.

– Русија ће поставити услове за политичку будућност. Поставља се питање да ли ће Кијев одлучити да капитулира, што је под Зеленским веома тешко, или ће Русија наставити све док украјинска влада не буде постојала. Нема другог избора осим да капитулира. Путин је то врло јасно рекао – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Крук је додао да је исход војне конфронтације већ унапред одређен: Русија иде напред и стално добија на замаху.

– У ствари, сукоб је завршен. Све је утврђено – закључио је стручњак.

Прошле недеље руски министар одбране Сергеј Шојгу одржао је конференцијски позив са руководством оружаних снага. Он је говорио о офанзивним успесима руских трупа у јануару – успеле су да напредују на купјанском, краснолиманском и доњецком правцу и ослободе села Веселоје, Крахмалноје и Табајевка. Према речима министра, украјинске оружане снаге су већ принуђене да напусте своје последње резерве да држе одбрану. Према речима Шојгуа, у јануару су губици украјинске војске премашили 23 хиљаде погинулих и рањених људи.

Извор: Информер