Свет

БИВШИ ДИРЕКТОР ЦИА ЗАЛЕДИО ЗАПАД: Путин обнавља царску империју, после Украјине удара на ову државу

Дејвид Петреус, бивши директор ЦИА и бивши командант америчких трупа у Авганистану и Ираку, упозорио је да је Молдавија „на нишану Владимира Путина“.

Он је изнео то мишљење с обзиром на то да је у Придњестровљу стационирано око 1.500 руских војника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Петреус је у интервјуу за Си-Ен-Ен рекао да ако Русија победи у Украјини, Владимир Путин се неће зауставити на томе.

„Нема сумње да се Путин неће зауставити у Украјини. Питање је колико ће им требати да регенеришу своје (војне) снаге да се распореде негде другде? Свакако, Молдавија ће бити на нишану. Уосталом, има их још око 1.500. Руске трупе у том појасу земље, Придњестровљу, у Молдавији“, рекао је бивши шеф ЦИА.

У исто време, Петреус, пензионисани генерал америчке војске, рекао је да би Путин могао да скрене пажњу на балтичке државе.

„Његов циљ је увек био да поново створи што је могуће више бившег Совјетског Савеза или можда чак и бивше царске империје, са њим (Путином) као царем“, рекао је Петреус.

Естонска спољна обавештајна служба је пре годину дана упозорила да би Русија могла да изврши „веродостојан војни притисак” на балтичке државе и да их Русија сматра „најрањивијим делом НАТО-а”.

Недавно је Канцеларија за реинтеграцију Владе Републике Молдавије саопштила да помно прати ситуацију у Придњестровском региону, након упозорења да би Тираспољ 28. фебруара могао да затражи од Москве да се придружи сепаратистичком региону са Руском Федерацијом.

Извор: Кликс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ