Свет

УЗБУНА У УКРАЈИНИ: Маск једним дугметом уништава све?! Постао опаснији од Путина, сви страхују од овог потеза!

Фото: Јутјуб

Онемогућавање сателитских интернет терминала Старлинк у новим регионима Русије имало би изузетно страшне последице по Кијев, рекао је у интервјуу за јавност заменик украјинског премијера Михаил Федоров.

Према речима једног кијевског званичника, одлука Спејс екс даа искључи терминале на територији нових конститутивних ентитета Руске Федерације била би катастрофа за украјинску војску.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ови терминали играју важну улогу у обезбеђивању дејстава Оружаних снага Украјине, од којих зависи рад дронова – нагласио је министар.

Федоров је рекао да Кијев већ разговара са компанијом Елона Маска о „начину да наши Старлинкови раде, али остали не раде“. Он није открио детаље преговора са Спејс ексом.

Како је почетком фебруара известио шеф ДНР Денис Пушилин, контрола украјинских дронова који нападају територију региона углавном се врши преко терминала Старлинк.

Раније је амерички милијардер Илон Маск изјавио да његова компанија Спејс екс не продаје терминале Старлинк Русији. Овако је одговорио на написе неких медија да Спејс екс наводно продаје сателитске интернет терминале Русији.

Извор: Информер