Свет

ДРАМА У ИЗРАЕЛУ: Милиони спремни за покрет, муслимански свет на ногама – после овог ништа више неће бити исто!

ТЕЛ АВИВ – Израелски премијер Бенјамин Нетанјаху изјавио је, пред копнени напад Израела на град Рафа на југу Газе, да је „победа надохват руке“.

„Урадићемо то. Победићемо преостале терористичке батаљоне Хамаса у Рафи, који је последњи бастион, али то ћемо учинити“, рекао је Нетанјаху у интервјуу за Еј-Би-Си њуз.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да ће израелска војска учинити све да цивилном становништву обезбеди безбедан пролаз како би могло да напусти то подручје.

На питање куда Палестинци треба да иду, Нетанјаху је одговорио да „разрађују детаљан план“.

Нетанјаху је одбацио позиве Израелу да не улази у Рафу.

„Они који кажу да ни под којим околностима не треба да уђемо у Рафу, у суштини нам говоре да изгубимо рат“, рекао је Нетанјаху, преноси Танјуг.

Он није изнео детаље нити време копненог напада на Рафу, најјужнији део Појаса Газе, који се граничи са Египтом.

Нетанјаху је у петак рекао да је наредио израелским одбрамбеним снагама да планирају евакуацију стотина хиљада људи из Рафе, уочи копнене инвазије.

УН и друге хуманитарне организације изразиле су забринутост због цивила у Рафи, који је израелска војска раније означила као сигурну зону.

САД су рекле да неће подржати Израел да пошаље војску у Рафу, ако Израел не размотри утицај операције на око 1,4 милиона људи који су избегли у ту област.

Извор: Политика