Свет

ЕКСПЕРТ ЗА ГОВОР ТЕЛА АНАЛИЗИРАО ПУТИНОВ ИНТЕРВЈУ: Знате ли шта се догодило када је почео да прича о хиперсоничним ракетама?!

Фото: Х принтскрин

Руски председник Владимир Путин разговарао је с америчким новинаром Такером Карлсоном, што је први његов интервју за неки западни медиј након што је Русија покренула инвазију на Украјину.

Путинов интервју, у којему је поручио да Русија не жели никакво ширење рата који је тренутно унутар украјинских граница, пратио се широм света, а данас га анализирају водећи светски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стручњакиња за говор тела Џуди Џејмс казала је за америчко издање Даилy Еxпресса да је Путин у више наврата током интервјуа нагласио свој ауторитет.

– У неколико ситуација током разговора Путин је подигнуо оба кажипрста, што је наглашавање ауторитета и моћи – казала је Џејмс, преноси Вечерњи лист.

Џејмс је такође приметила да се Путинова поза мењала теком разговора, од израза ужитка до озбиљности док се ближио крај интервјуа. Посебно је истакла његов гест када је поносно говорио о хиперсоничним системима и руским технолошким достигнућима.

– Било је тренутака у којима је Путин уживао, видимо то из положаја његовог торза. Ширио се и ‘надувавао’ док је говорио о руским хиперсоничним ракетама ‘које су моћније од свих других’ – тврди Џејмс.

Уз то, Џејмс је упоредила говор тела Путина с реакцијом Такера Карлсона. Карлсон је испрва изгледао опуштено, али се поступно уозбиљио док је Путин настављао с излагањем. Већ на самом почетку, примећује Џејмс, Путин је успоставио тон разговора, питајући Карлсона хоће ли да разговарају озбиљно или желе „шоу“. То је поставило темеље за рестриктивни тон разговора који је уследио.

Извор: Информер/Вечерњи.хр/даилy еxпресс