Свет

КИМ ЗАГРМЕО: Збрисаћемо их са лица земље

Лидер Северне Кореје је поновио свој завет да никада неће водити дијалог или преговоре са Јужном Корејом

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун изјавио је данас да та земља неће оклевати да употреби сву своју војну моћ да „збрише непријатеље“ ако неко од њих употреби силу против ње, на обележавању годишњице оснивања војске, јавили су севернокорејски државни медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ким је то изјавио током посете Министарству одбране, поручујући војницима да подрже идеологију владајуће Радничке партије и бране земљу својим животима, јавила је агенција КЦНА, пренео је Ројтерс.

„Ако непријатељи покушају да употребе силу против наше земље, донећемо храбру одлуку да променимо историју и нећемо оклевати да употребимо сву нашу супермоћ да их збришемо“, рекао је он.

Ким је поновио свој завет да никада неће водити дијалог или преговоре са Јужном Корејом, за коју је рекао да је „непријатељ број један“ његове земље и истакао да је политика снажне војне готовости једини начин да се осигура мир и безбедност за Северну Кореју.

У извештају КЦНА наводи се да је Ким посетио Министарство обране са својом „поштованом кћерком“, што указује да је био у пратњи своје ћерке Ју Ае, за коју аналитичари очекују да ће одиграти могућу будуц́у улогу у руководству земље.

Извор: Танјуг/24sedam

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ