Свет

МЕДВЕДЕВ ЗАЛЕДИО КИЈЕВ: Ово је услов за крај рата

Медведев (фото: ЈуТјуб)

Русији је потребно да потпуно осигура своје интересе, укључујући стварање „заштитног кордона“ који ће бити одбрана од разних претензија на руске територије, гранатирања, офанзивних операција и тек након тога се може сматрати да су задаци специјалне војне операције у Украјини испуњени, изјавио је заменик председника СБ Русије Дмитриј Медведев.

– Неопходно је да потпуно обезбедимо наше интересе. Шта то значи? Као прво – потребно је испунити задатке СВО, о којима је говорио руски председник Владимир Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као друго – треба створити неопходан заштитни кордон који ће штитити од свих претензија на наше територије: не само од гранатирања, већ и од активних офанзивних операција. Само у том случају биће могуће потврдити да су задаци испуњени“, нагласио је Медведев.

Званичник је, поред тога, у интервјуу руским медијима нагласио да је заузимање Авдејевке био тежак задатак, иако су украјинске снаге више година тамо стварале упориште, али руска војска се са тим одлично изборила.

Медведев је нагласио да је заузимање Авдејевке такође велики успех и да су сви који су учествовали у тој операцији хероји.

Он је додао да о томе треба отворено говорити.

Подсећамо, Авдејевка се налази у ДНР, северно од Доњецка. Украјинске Оружане снаге претвориле су град у моћно утврђено подручје.

Министарство одбране Русије саопштило је 17. фебруара да је руска војска у потпуности преузела контролу над градом Авдејевка у ДНР. Председник Русије Владимир Путин честитао је руским војницима на успеху и важној победи.

Извор: Медији