Свет

НАЈСТРАШНИЈИ ХОРОР! 104 мртвих, 760 повређених! Пљуште оптужбе на све стране, ко је крив за језиву трагедију?! (ВИДЕО)

У Појасу Газе данас је 104 људи страдало, а 760 је повређено у хаотичном инциденту око расподеле хране пристигле камионима у палестинску енклаву.

ЦНН преноси да је Министарство здравља Појаса Газе, које је под контролом Хамаса, објавило података о жртвама, али америчка телевизија није могла независмо да потврди те бројке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се да је портпарол израелске војске саопштио да су се десила два одвојена инцидента, што се поклапа са сведочењима очевидаца.

– У првом инциденту, који се десио око четири сата ујутру по локалном времену, око 30 камиона са хуманитарном помоћи кренуло је са јужног граничног прелаза Керем Шалом према северу. Конвој је путовао северно кроз ПОојас Газе ка склоништима која се налазе дуж обалског пута. Када су улазили у северни део Појаса Газе, хиљаде људи је окружило камионе. Људи су онда појурили ка камионима и десетине су повређене и убијене, при чему су неке од њих прегазили камиони – казао је портпарол израелске војске.

Он је рекао да је након тога група Палестинаца пришла оближњем положају израелске војске.

По његовим речима, војници су испалили хице упозорења у ваздух, а потом и према онима који су „представљали претњу и нису се померали одатле“.

– Натоварени камиони су ушли на север Појаса Газе и онда је настао стампедо, а потом је дошло до догађаја усмереног против наших снага. Ето, тако се то издешавало јутрос – закључио је портпарол израелске војске.

ЦНН наводи да се приче очевидаца не поклапају са његовом верзијом.

Они тврде да је израелска војска отворила ватру на људе који су се налазили у близини камиона, због чега су се возачи камиона упаничили и прегазили још људи.

Извор: Курир.рс/ЦНН/Превео и приредио: Н. В.