Свет

НАПАДНУТ ВОЛГОГРАД: Страшан ударац за Русију, погодили су кључни објекат (ВИДЕО)

Једна од највећих рафинерија Лукоила на југозападу Русије у Волгограду (некадашњи Стаљинград) оштећена је током ноћи у нападу дроном.

Гувернер Волгоградске области Андреј Бочаров наводи да нема погинулих и повређених у пожару у рафинерији нафте у округу Красноармејски.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Снаге противваздушне одбране и електронске борбе вечерас су одбиле напад беспилотних летелица на територију Волгоградске области у Калачевском округу и у Трансканалској области. Услед последица пада оборене беспилотне летелице избио је пожар на рафинерији нафте у Волгограду – написао је Бочаров на свом каналу на Телеграму.

Локални медији наводе да је горела површина од 300 квадратних метара и да је ватра угашена после неколико сати.

Капацитет рафинерије је према незваничним информацијама скоро 15 милиона тона. Рафинерија је наводно највећи произвођач нафтних деривата у Јужном федералном округу.

Од Волгограда до истока Украјине, који се и даље налазе под контролом Кијева, има око 800 километара.

Украјинске трупе, подсетимо, константно покушавају да нападну инфраструктурне објекте на руској територији. Недавно је први пут забележен напад УАВ на инфраструктурни објекат у Јарославској области од почетка сукоба. Пре тога су забележени и први напади на рафинерије у Лењинградској области преко којих Русија зарађује значајан део својих петродолара.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ