Свет

ТЕКСАС СЕ ОГЛАСИО О ПУТИНУ И ЗАЛЕДИО САД: Бајден у шоку након речи гувернера Абота

Гувернер Тексаса изнео је податак да више људи пређе границу са Мексиком у једном дану, него што дође у Њујорк током једне недеље или чак месеца.

Гувернер Тексаса Грег Абот je оптужио председника САД Џозефа Бајдена, током интервјуа за „Фокс њуз“, да је лично он крив за укидање свих мера за борбу против илегалне имиграције. Такође, Абот је саветовао Бајдена да може доста тога да научи од Владимира Путина када је у питању одбрана интереса сопствене државе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Гувернер Тексаса изнео је податак да више људи пређе границу са Мексиком у једном дану, него што дође у Њујорк током једне недеље или чак месеца.

„Само када би се председник бавио стварним унутрашњим проблемима и престао са покушајима да се игра са Путином, од ког треба да научи како да ради у интересу сопствене државе, све би било другачије“, нагласио је Абот.

Раније су тексашке власти најавиле да ће поставити ограду са бодљикавом жицом дуж читаве границе са Мексиком, због чега би дужина препреке за илегалне мигранте била повећана на чак 3.000 километара. Осим тога, држава Тексас распоредила је припаднике Националне гарде на најугроженија места на граници, а за ово је добила подршку и многих других америчких држава.

Заменик гувернера Тексаса, Ден Патрик истакао је да ће савезне власти САД морати да користе „много клешта за сечење жице“ уколико им смета одлука тексашке државе. Он је навео и да би конфликт са тексашком Националном гардом и другим локалним снагама безбедности био огромна грешка за Вашингтон.

Извор: Медији