Регион

ОРБАН СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Тиче се Србије

Србија мора што пре да уђе у Европску унију, иначе ће Београд изабрати сарадњу са другим партнерима, а Брисел ће изгубити ову земљу.

Ово мишљење изнео је мађарски премијер Виктор Орбан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија мора што пре да уђе у Европску унију, иначе ће Београд изабрати сарадњу са другим партнерима, а Брисел ће изгубити ову земљу. Ово мишљење изнео је мађарски премијер Виктор Орбан.

„Морамо да завршимо стари задатак проширења пре него што кренемо у ново проширење са Украјином. Ако не интегришемо Србију што је пре могуће, изгубићемо је. Србија има друге опције. Управо је склопила споразум о слободној трговини са Кином“, рекао је мађарски премијер за аустријски лист “Пресе“, преноси ТАСС.

Мађарски премијер је такође назвао проширење ЕУ на земље западног Балкана „главним приоритетом“ Будимпеште током председавања Саветом Европске уније, које почиње 1. јула.

Министар унутрашње и спољне трговине Србије Томислав Момировић и министар трговине НР Кине Ванг Вентао потписали су 17. октобра 2023. године у Пекингу споразум о слободној трговини између две земље. Према речима председника Србије Александра Вучића, он би могао да ступи на снагу у мају-јуну 2024. године.

Извор: Новости