Свет

ПОЧИЊЕ УЖАС! БАЈДЕН ОДОБРИО УДАР НА ДВЕ ЗЕМЉЕ: Одмазда ће бити жестока, познати циљеви напада!

Сједињене Америчке Државе одобриле су планове за напад на иранске циљеве и војне снаге у Ираку и Сирији као одговор на недавни напад високог профила на једну од америчких база на Блиском истоку, јавља Си-би-си њуз, позивајући се на владине изворе.

Како наводи медиј, планирано је да се удари изводе „неколико дана“, а њихове мете биће „ирански објекти и војно особље“ на територији две арапске земље.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Одлучујући фактор када ће се напади десити, кажу извори, биће временски услови.

Саговорници канала објашњавају да САД имају могућност да изведу ударе по лошем времену, али би то радије радиле у условима повољније видљивости како би избегле цивилне жртве.

Ирански дрон погодио је америчку базу „Кулу 22“ у Јордану, убивши три америчка војника, док је преко 40 њих повређено.

Бајден: Донета је одлука

Подсетимо, Бајден је претходно открио да је одлучио како да одговори на напад дроном у којем су убијена три америчка војника у Јордану и поновио да не жели да се САД увлаче у већи рат.

Бајден је навео да је Иран одговоран за обезбеђивање оружја милитантима који стоје иза напада док се суочава са монументалном одлуком о томе како да узврати.

Новинари су питали америчког председника како је знао да је Иран одговоран за напад дроном.

– Иран испоручује оружје – рекао је Бајден.

Међутим, избегао је одговор на питање да ли сматра да је Техеран директно одговоран за напад, који су САД приписали прокси групама.

– Имаћемо те разговоре – рекао је Бајден.

Новинари су га питали да ли је донео одлуку како ће САД реаговати.

– Да – одговорио је једноставно Бајден дан након што се састао са својим безбедносним тимом у соби за ситуације у Белој кући.

Извор: Информер