Свет

ПОЛИЦИЈА ХИТНО РЕАГОВАЛА: Спремао се да убије америчког новинара Такера Карлсона!

Фото: Х принтскрин

У Москви је управо ухапшен мушкарац осумњичен да га је украјинска обавештајна служба платила да постави експлозивну направу у возило Такера Карлсона током његовог боравка у руској престоници, објавио је Симон Атеба, главни дописник Тодаy Неwс Африца из Беле куће у Вашингтону.

План је, како је друштвеном мрежи X навео Атеба, био да осумњичени убије истакнутог америчког новинара док је боравио у Москви где је интервјуисао руског председника Владимира Путина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Карлсон изјавио је данас да су га америчке обавештајне агенције пратиле пре интервјуа са председником Русије Владимиром Путином.

„Добио сам позив од репортера Њујорк тајмса који је ме је питао када ћу интервјуисати Путина. Он то није могао да зна. Никоме нисам рекао. Очигледно је да су опет урадили исто. Доставили су информацију Њујорк тајмсу, у покушају да омету интервју“, рекао је Карлсон у подкасту Глена Бека.
Додао је да је након оптужби бившег британског премијера Бориса Џонсона да је „марионета Кремља“, затражио интервју са њим, али да му је за то тражено милион долара.

„Борис Џонсон ме назива марионетом Кремља или тако нешто. Зато сам затражио интервју са Борисом Џонсоном. Коначно ми се јави један од његових саветника и каже да ће разговарати са мном, али да ће ме то коштати милион долара. Он жели милион долара“, рекао је Карлсон.

Извор: Информер