Русија

ПРОНАЂЕНО ТЕЛО НАВАЉНОГ: Један детаљ на његовом телу открива све

Фото: Х принтскрин

Ране су у складу са тврдњама да је руски опозициони лидер претрпео „напад“.

Тело Алексеја Наваљног показује знаке модрица, према новом извештају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ране су у складу са тврдњама да је руски опозициони лидер, који је преминуо у 47. години у петак усред тврдњи да га је „убио“ режим Владимира Путина, претрпео „напад“, према информацијама Новаја Газета Еуропе.

Овај медијски извор разговарао је са радником хитне помоћи у Салехарду, близу затвора Полар Wолф, где је Наваљни, у 47. години, преминуо.

Након изненадне смрти Наваљног у петак, његово тело је прво одвезено у град Лабитнанги, 36 километара удаљен од казнене колоније где је умро у селу Харп у далеком северном руском Јамало-Ненечком аутономном округу. Међутим, извори кажу да је тело касније у петак пребачено у Окружну клиничку болницу у регионалној престоници Салехарду.

Недоумице око обдукције

„Обично се тела људи који умру у затвору одвозе право у Завод за судску медицину у Глазковој улици, али у овом случају су из неког разлога одвезена у клиничку болницу“, рекао је болничар у Салехардској хитној помоћи и додао:

„Одвезли су га у мртвачницу, привели, а потом испред врата поставили двојицу полицајаца. Могли су и да поставе таблу са натписом ‘нешто мистериозно се дешава овде!’“

Спекулације о узроку смрти

Тада се прочуло да је болничким патолозима забрањено да врше обдукцију, додао је извор Новаја газета Европа.

„У овом тренутку мишљење постаје подељено“, рекао је болничар и додао:

„Једни су рекли да је из Москве стигло наређење да се сачека долазак специјалиста из престонице, док су други рекли да су сами болнички лекари одбили да изврше обдукцију.“

Теорије о узроцима повреда

„Као искусан болничар, могу рећи да су повреде које су описали они који су их видели изгледало као последица грчева. … Ако се особа грчи, а други покушавају да је задрже, али су конвулзије веома јаке, онда се појављују модрице. Такође су рекли да је имао модрицу на грудима – ону која долази од индиректне масаже срца. Дакле, покушали су да га реанимирају и вероватно је умро од срчаног удара“, рекао је болничар.

Извор: Република

Ознаке