Русија

РУСИ ОТКРИЛИ: Ово је узрок смрти Алексеја Наваљног!

Породица још не зна где је његово тело

Особље казнене колоније рекло је мајци и адвокату Алексеја Наваљног да је најпознатији критичар Кремља умро од „синдрома изненадне смрти“, објавио је на платформи X Иван Жданов, његов истакнути савезник.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпаролка Алексеја Наваљног рекла је даас да није познато где је његово тело одвезено јер мртвачница, која се налази близу арктичког затвора у ком је умро, тврди да није примила његово тело.

Наваљни, 47-годишњи бивши адвокат, онесвестио се и умро у петак после шетње у казненој колонији „Поларни вук“ у Карпу, око 1.900 километара североисточно од Москве, где је служио 30 година казне, објавила је затворска управа.

Кира Јармиш: Захтевамо да се тело одмах преда породици

Његоца портпаролка Кира Јармиш рекла је да је његова мајка Људмила добила службено обавештење о смрти сина. Наваљни је умро 16. фебруара у 14:17 по локалном времену, наводи се у том обавештењу.

– Захтевамо да се тело Алексеја Наваљног одмах преда његовој породици – рекла је Јармиш.

Она је на платформи X објавила да је затворски радник рекао да су руски истражитељи однели тело Наваљног у Салехард, град близу затвора.

Када су његова мајка и адвокат стигли у мртвачницу у Салехарду, мртвачница је била затворена и уверили су се да нема његовог тела, рекла је Јармиш.

Запослени у јединој мртвачници у Салехарду рекао је новинарима да тело Алексеја Наваљног није стигло.

Извор: Srbija Danas/Index