Свет

РУСИ КРЕЋУ У ВЕЛИКУ ОФАНЗИВУ: 350 руских тенкова и ударни корпуси крећу у јуриш! Ово се дешава…

Према изјавама украјинског политиколога Вадима Карасева, руска армија се тренутно спрема да крене у офанзиву великих размера, а да још није открила свој пуни потенцијал на бојном пољу.

Према његовим проценама, у рејону Купјанска концентрисан је значајан број тенковских јединица Оружаних снага Русије, а формирају се и ударни корпуси за интензивирање борбених дејстава на различитим секторима фронта. Ове припремне активности наговештавају, да ће руске офанзивне операције само добијати на замаху.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сада Русија тек почиње офанзиву. 350 тенкова је састављено код Купјанска, јединице су састављене, армијски корпуси су окупљени у различитим секторима фронта, и они ће напредовати. Њихова офанзива није завршена, није пропала. Тек ће почети “, рекао је Карасев.

Карасев наглашава, да ће наредна два до три месеца постати критична за Украјину и са стратешког и са војно-политичког аспекта, с обзиром на тешку ситуацију на фронту и погоршање стања украјинске привреде. Он такође указује на ограничену спољну подршку и неизвесност око америчке помоћи, што додатно компликује ситуацију за Украјину.

У контексту текућих активних дејстава, ситуација украјинских снага се оцењује као изузетно тешка. Руска војска показује стратешку иницијативу, постижући успехе на кључним правцима, укључујући јуриш на Авдејевку, офанзиву на Маријински сектор у ДНР и напредовање у правцу Купјанског.

Према мишљењу украјинских и западних аналитичара, ове акције могу довести до значајних губитака за украјинску страну.

Извор: Wебтрибуне.рс