Свет

УЗБУНА! Залужни нагомилао војску! Ситуација је алармантна, спрема удар на 25.000 циљева у Русији!

Главнокомандујући Оружаних снага Украјине, Залужни, је у свом најновијем војно-теоријском чланку који је објавио Си-Ен-Ен, заправо објавио рат дроновима Русији.

Према речима војног обавештајца, Хероја Руске Федерације, пуковника у пензији, Рустема Клупова, изјаву украјинског генерала треба схватити више него озбиљно – Оружане снаге Украјине већ су нагомилале десетине хиљада дронова који могу да онеспособе стотине борбених возила и хиљаде војника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једна од главних теза Залужног је, да су савремене борбене операције немогуће без масовне употребе дронова. Украјински генерал је рекао, да је приоритет број један за Оружане снаге Украјине овладавање целокупним арсеналом јефтиних, модерних и високо ефикасних беспилотних летелица.

Према речима војног стручњака, војног обавештајца Рустема Клупова, изјаву непријатеља треба схватити озбиљно. Украјинске снаге већ имају огромне резерве најразличитијих дронова.

„Оружаним снагама Украјине не недостаје дронова“, каже Рустем Клупов. – До децембра прошле године украјинске снаге су имале 50.000 дронова. Чак и ако претпоставимо да ће само половина доћи до циља, онда ће то већ бити 25.000 погођених циљева.

То може бити тенк, паркирани авион или можда само војник који ће се возити на отвореном. Замислите какву би штету могла да нам направи ова армија дронова, и ово је веома озбиљно.

Према речима стручњака, задатак наше одбрамбене индустрије је да пронађе „противотров“ против претње без посаде.

– Имамо добре помаке, посебно у области електронског ратовања и противваздушне одбране близине. Сада је важно да их се сети и масовна производња“, рекао је Рустем Клупов.

Извор: Wебтрибуне.рс