Свет

РУСИ НАПАЛИ КОМАНДНО МЕСТО: Погођени су

Руске трупе напале су командно место 3. јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у Доњецкој Народној Републици, саопштило је руско Министарство одбране.

„Контролни пункт 3. јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у рејону насеља Новогродовка Доњецке Народне Републике, складиште авијационог наоружања, као и људство и војна опрема Оружаних снага Украјине у 119. округу су погођени“, наводи се у извештају, пренеле су РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство је саопштило каква је ситуација и у другим секторима фронта. На правцу Купјанска, јединице Западне групе снага одбиле су пет напада јуришних авиона 30, 32, 43. и 44. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине и 103. бригаде копнене одбране у рејонима села Табаевка, Ивановка и Синковка (регион Харков).

Непријатељ је, како додају из Министартсва, имао око 210 убијених и рањених људи и три уништена возила, навело је Министарство.

У правцу Краснолиманског, група „Центар“ је поразила људство и опрему Оружаних снага Украјине у рејону села Дзержинское (ДНР) и шуме Серебрјански, а такође, је одбила два напада 60. и 63. механизоване бригаде Оружане снаге Украјине у областима Јамполовке (ДНР) и Червоној Диброве (ЛНР).

Губици Оружаних снага Украјине износили су око 120 војника и три возила, навело је руско Министарство.

На Доњецком правцу, Јужна група је одбила 11 напада 24, 42. механизоване, 79. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине и 114. бригаде копнене одбране у областима Белогоровке, Богдановке, Мајорска, Лењинског, Новгородског и ДПР) и нанео пораз људству и техници Оружаних снага Украјине у областима Нови, Красни, Клешчејевка и Курдјумовка.

Ту је уништено око 325 војника Оружаних снага Украјине, тенк, два борбена оклопна возила, шест аутомобила и хаубица Д-30.

У правцу јужног Доњецка група Восток је разбила људство и опрему Оружаних снага Украјине у областима села Шевченко, Водјаноје (ДНР) и Пријутноје (Запорошка област).

Непријатељски губици износили су око 150 војника и три возила, навело је Министарство.

У правцу Херсона руске трупе су одбиле напад 117. механизоване бригаде у рејону села Новопокровка (Запорошка област) и поразиле украјинске јединице у областима села Вербовоје, Работино (Запорошка област), Тјагинка, Ивановка, Лвово, Берислав и Михајловка (Херсонска област).

Оружане снаге Украјине изгубиле су око 50 људи, девет возила, америчку хаубицу М777, топ Д-20 и хаубицу Д-30, навело је руско Министарство.

Снаге ПВО су у једном дану обориле 30 украјинских дронова, додало је руско Министарство одбране.

Извор: Танјуг