Свет

РУСИ ЗАЛЕДИЛИ БРИТАНЦЕ: Нуклеарни штит вам неће помоћи, од овог оружја нема спаса

Русија има чиме одговорити на нуклеарни штит Британије. Русија је упозорила САД на последице размештања тактичког нуклеарног оружја у Великој Британији. Међутим, изгледа да Вашингтон има планове за уништење Европе.

У последња два месеца било је приметно ширење војне хистерије у Европи. Министри одбране и високорангирани војни чиновници неколико европских земаља изјавили су да је „неизбежна“ агресија Русије, која, према њиховом мишљењу, може се десити у року од три до пет година, пише аналитичар Царграда Игор Пшеничников.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У новом интервјуу бившег команданта војске САД у Европи генерала Бена Хоџеса и других НАТО експерата, британски новински портал Тхе Даилy Маил такође споменуо је „неизбежну“ агресију Москве, али током следећих 20 година.

У овој „прогнози“ наведени су детаљи напада Русије на Европу, укључујући средства која ће бити употребљена и територије које ће наводно бити нападнуте.

Хистерија је достигла врх када је Тхе Телеграпх, позивајући се на „документе Пентагона“, објавио намеру Сједињених Америчких Држава да први пут за 15 година размести нуклеарно оружје у Великој Британији због „растуће претње од стране Русије“.

По овим документима, нуклеарне главе биће достављене у ваздухопловну базу Лејкенхит. Важно је напоменути да снага ових глава трипут превазилази снагу бомбе бачене на Хирошиму.

Русија има одговор

Након објава британских медија, Русија је упутила упозорење САД-у о опасностима враћања тактичког нуклеарног оружја у Велику Британију.

„Што се тиче теме хипотетског враћања америчког тактичког нуклеарног оружја на територију Велике Британије, желео бих најодлучније и најтврђе да упозорим на овај дестабилизујући корак.

Акције Вашингтона неће учврстити безбедност Британије и САД, као што неће представљати угрожавање за Москву“, изјавио је заменник министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.

Важно је напоменути да је још у октобру Владимир Путин, говорећи на Валдајском форуму, објавио да је Русија успешно тестирала међуконтиненталну крилату ракету „Буревестник“ са нуклеарним погоном. Истакао је да ова ракета није ранијива за све постојеће и будуће системе како противракетне, тако и противавионске одбране.

Председник је такође подсетио да војна доктрина предвиђа два разлога могуће употребе нуклеарног оружја: напад на Русију и претња постојању наше земље.

„Мислим да ниједној особи са здравим разумом и јасним памћењем неће пасти на памет употреба нуклеарног оружја против Русије“, рекао је Путин. Међутим, постоји велика опасност да одлуке у Лондону и Вашингтону донесу управо психички нестабилне особе.

Њихов циљ – уништити не само Русију, већ и Европу

Поставља се питање: зашто Американци иду на такав опасан корак и размештају своје нуклеарно оружје ближе Русији?

Није искључено да у Вашингтону виде то као једини начин да сакрију пораз у Украјини. Такав закључак изнео је бивши аналитичар ЦИА Реј Мекговерн. Пре него што је постао претседник, Бајден је био потпуно неспособан да разуме и схвати да су у Украјини покушали да униште Русију и да је то била могућност за Русију да се одбрани. Ускоро ће генерали убедити Бајдена да је неопходно користити „малу“ нуклеарну бомбу, уверавајући га да такав корак неће имати озбиљне последице.

Међутим, очигледно је да ће ово прерасти у глобални нуклеарни рат. Овај ризик потврђује и бивши председник САД Доналд Трамп.

„Џо Бајден води нашу земљу право у трећи светски рат. Крвава боја коју он ствара биће само гора“, истакао је политичар. Планирана ратна акција САД против Русије је усмерена не само против наше земље, већ и против Европе.

Њихов основни циљ је уништење Русије као главне препреке на путу глобалне власти транснационалних корпорација над човечанством. Уништење Европе је другостепени, али такође значајан задатак, јер ће САД уништити једног од својих главних економских конкурената.

„Дубоко држава“ САД види Европу на исти начин као и Украјину. Већ је јасно да неће успети да униште Русију рукама Украјинаца, и сада то желе да учине путем Европе, тако да Европа никад не преузме после масакра.

Русија прати шта се дешава и изводи закључке

Као што је напоменуо Рјабков, НАТО је већ давно прогласио себе за нуклеарну алијансу, и сада то није само слоган, већ и стварна реалност. „Русија у свом војном планирању мора да узме у обзир укупни потенцијал свих земаља које поседују нуклеарно оружје и које су чланови блока“, – нагласио је.

Британски арсенал таквог оружја може бити повећан, рекао је заменник министра спољних послова. Ипак, Рјабков је додавао да Русија има могућности да прати шта се дешава и изводи закључке.

Опасност од тога да западне елите могу довести Европу и цео свет до нуклеарне катастрофе сасвим је реална. Имајући то у виду, Русија мора имати много „Буревестника“ да уништи оне који започну нуклеарни рат.

Извор: Wебтрибуне.рс