Свет

РУСИЈА СПРЕМА БРУТАЛНУ ОСВЕТУ: Спржиће их

РУСИЈА прати ситуацију на тему могућег распоређивања америчког нуклеарног оружја на територији Велике Британије и у случају да се то оствари, реаговаћемо на одговарајући начин, изјавио је представник Русије при Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама у Женеви Генадиј Гатилов телевизији „Росија 24“.

– Пратимо ту информацију. Могуће је да је реч о деконзервацији авионске базе са америчким нуклеарним оружјем у Великој Британији. Такође се говори и о могућем слању нуклеарног оружја у балтичке земље и Пољску. Све то ствара напету ситуацију, али ми пратимо како се креће развој у том правцу. Наравно, ако је тако, Русија ће бити приморана да на одговарајући начин одреагује – рекао је руски дипломата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније је британски лист „Телеграф“, позивајући се на документа Пентагона, саопштио да САД први пут након 15 година планирају да распореде нуклеарно оружје у Великој Британији, јер се „руска претња повећава“.

Као што је наведено у листу, на британској авионској бази Лејкенхит у округу Сафолк планирају да распореде нуклеарне бојеве главе три пута веће од снаге бомбе која је бачена на Хирошиму.

Извор: Медији