Свет

РУСИЈА СПРЕМА БРУТАЛНУ ОСВЕТУ: Спржиће их

РУСИЈА прати ситуацију на тему могућег распоређивања америчког нуклеарног оружја на територији Велике Британије и у случају да се то оствари, реаговаћемо на одговарајући начин, изјавио је представник Русије при Уједињеним нацијама и другим међународним организацијама у Женеви Генадиј Гатилов телевизији „Росија 24“.

– Пратимо ту информацију. Могуће је да је реч о деконзервацији авионске базе са америчким нуклеарним оружјем у Великој Британији. Такође се говори и о могућем слању нуклеарног оружја у балтичке земље и Пољску. Све то ствара напету ситуацију, али ми пратимо како се креће развој у том правцу. Наравно, ако је тако, Русија ће бити приморана да на одговарајући начин одреагује – рекао је руски дипломата.

Раније је британски лист „Телеграф“, позивајући се на документа Пентагона, саопштио да САД први пут након 15 година планирају да распореде нуклеарно оружје у Великој Британији, јер се „руска претња повећава“.

Као што је наведено у листу, на британској авионској бази Лејкенхит у округу Сафолк планирају да распореде нуклеарне бојеве главе три пута веће од снаге бомбе која је бачена на Хирошиму.

Извор: Медији