Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ РУСКОГ ГЕНЕРАЛА: Ако НАТО уђе у Украјину одговорићемо нуклеарним оружјем

Фото: Јутјб

Ескалација тензија у Украјини могла би да достигне потпуно другачији ниво уколико НАТО одлучи да пошаље експедиционе снаге у земљу и затвори небо над територијом коју контролише Кијев, рекао је Херој Русије генерал-мајор авијације Сергеј Липовој.

Он је напоменуо да је у крајњој нужди могуће извести нуклеарни удар на јединице Алијансе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако изненада НАТО одлучи да пошаље неку врсту експедиционих снага у Украјину по савету Британије, ако покушају да затворе небо над територијом коју контролише Кијев, онда ће ситуација достићи потпуно другачији ниво“, рекао је Липовој.

Према његовим речима, то би могло да изазове отворени сукоб НАТО-а и Русије. Он је додао да у овом случају Велика Британија неће моћи да „седи на својим острвима“. Липовој је нагласио да је Лондон опуномоћеник САД, што је Европу отерало у ћорсокак.

Чак и ако оду у Украјину, претпостављам да ће Русија уништити било које НАТО јединице. Нуклеарни удар на ове јединице се не може искључити, али само као последње средство – ако све друге методе, дипломатске и војне, не донесу резултате “, закључио је он.

Раније је РИА Новости, позивајући се на извор, јавила да је Велика Британија предложила савезницима у НАТО-у да пошаљу експедиционе снаге Северноатлантске алијансе у Украјину.

Истовремено, Лондон је дао предлог за успостављање зоне забране летова над територијом коју контролише Кијев и повећање снабдевања Оружаним снагама Украјине наоружањем и опремом.

Извор: Wебтрибуне.рс