Свет

РУСИЈА ЗАТРАЖИЛА ХИТАН САСТАНАК СБ УН: Ово се дешава

Русија је данас затражила хитан састанак Савета безбедности УН због америчких ваздушних удара на Ирак и Сирију.

Ово је изјавио заменик сталног руског председника при Уједињеним нацијама, Дмитриј Пољански.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Управо смо затражили хитан састанак Савета безбедности УН у вези са претњама миру и безбедности изазваним америчким ударима у Ираку и Сирији“, поручио је Пољански на Телеграму.

Према његовим речима, овомесечно председништво Гвајане планира да га закаже у понедељак, 5. фебруара, у 16.00 по њујоршком времену, пренеле су РИА Новости.

Русија је осудила америчке ваздушне нападе у Ираку и Сирији, рекла је раније данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Јасно је да су ваздушни напади намерно уперени ка томе да се даље распламса конфликт. Константим нападима, скоро без паузе, на објекте наводних проиранских група у Ираку и Сирији, САД намерно покушавају да увуку највеће земље региона у конфликт“, истакла је Захарова, пренео је Ројтерс.

САД су покренуле ваздушне нападе у Ираку и Сирији на више од 85 мета повезаних, како наводе, са иранском Револуционарном гардом и њиховим милицијама, а наводно, убијено је више од 40 људи, у знак одмазде за недавни напад на америчку базу у Јордану, када су погинула тројица америчких војника.

Извор: Танјуг