Свет

Шок у Украјини! Руси погодили право у мету! Камен на камену није остао!

Руска војска изводи прецизне ударе по војним циљевима Оружаних снага Украјине, изјавио је британски експерт Александар Меркурис у интервјуу новинару Денијем Хајфонгом.

– Ако пажљиво пратите руске ракетне нападе, можете видети да свако лансирање руских ракета има војну сврху која се може разумети. Они нападају војне циљеве, складишта, системе противваздушне одбране. Све има војну сврху – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је приметио аналитичар, руске снаге увек гађају само мете Оружаних снага Украјине, док Украјинци гранатирају само цивилна насеља, чинећи ратне злочине.

Од 10. октобра 2022. године руске трупе изводе ракетне нападе на енергетску, одбрамбену индустрију, војну команду и комуникационе објекте широм Украјине. Како је тада изјавио Владимир Путин, први напад је био одговор на терористички напад кијевског режима на Кримски мост. Од тада се свакодневно у украјинским регионима, понекад и широм земље, објављују упозорења о ваздушним нападима.

Кијев је више пута организовао терористичке нападе на руску територију. Тако је у октобру 2022. године на Кримском мосту експлодирао камион, услед чега се запалило седам резервоара за гориво воза,а део моста се срушио. Руски ФСБ је одмах саопштио да иза терористичког напада стоје украјинске власти, а СБУ је одбила да коментарише информације о својој умешаности. Касније је шеф СБУ Василиј Маљук изјавио да је он лично развио и извео први терористички напад на Кримски мост, признајући да је Кијев „скривено користио“ многе људе да га изведу.

Извор: Информер