Свет

СТРАВИЧНА ЕКСПЛОЗИЈА У ФАБРИЦИ: Погинуло најмање 11 особа, на десетине је повређено

Најмање 174 особе су спашене и хитно пребачене у болнице.

Најмање 11 људи је погинуло, а на десетине повређено у уторак након експлозије у фабрици петарди у централној индијској држави Мадја Прадеш у подне, јављају медији. Телевизијски снимци показују велики пламен и дим који су избијали из фабрике у округу Харда након експлозије, док су ватрогасна возила јурила, а спасиоци покушавали да извуку људе који су били заробљени унутра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најмање 174 особе су спашене и хитно пребачене у болнице, рекао је директор дивизије Паван Кумар Шарма новинској агенцији АНИ, додајући да је 11 умрло.

– Проверићемо остатке да видимо да ли тамо има тела… 40-50 посто крхотина је уклоњено – рекао је он.

Полиција и окружни званичници нису одмах одговорили на захтеве за коментар, рекавши да су спасилачки напори у току.

Прозори на оближњим кућама разбијени су од удара експлозије, а становници су описали искуство као да је слично земљотресу, преносе медији. Покренута је истрага о експлозији, рекао је главни министар Мадја Прадеша Мохан Јадав у објави на друштвеним мрежама. Канцеларија премијера Нарендре Модија објавила је одштету од 200.000 рупија (2.408 долара), а државна влада је најавила одштету од 400.000 рупија (4.817 долара) за породице преминулих.

– Када се догодила експлозија, мој бицикл је почео да дрхти, тло се тресло… Пао сам неколико пута, а камење је полетело са земље и ударило ме – рекао је Мохамед Јавед Ансари за АНИ из болничког кревета.

Ова трагична експлозија у фабрици петарди у централној Индији изазвала је велику штету и довела до губитка људских живота. Хитни спасилачки напори и реакција власти сада су у фокусу, док се истражује узрок овог догађаја.

Извор: Република