Свет

УДАРНО! Столтенберг позвао НАТО чланице да се спреме за рат са Русијом

Генерални секретар НАТО-а, Јенс Столтенберг, позвао је чланице Алијансе да се припреме за могућу конфронтацију са Русијом која би могла да потраје деценијама, према информацијама које преноси лист „Велт“.

Столтенберг је истакао да НАТО не жели рат са Русијом, али да је неопходно да се чланице Алијансе наоружају за потенцијалну дуготрајну конфронтацију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је нагласио потребу за повећањем и убрзањем поруџбина европских одбрамбених компанија. Према Столтенберговим речима, у тржишној економији произвођачима оружја су потребни потписани уговори како би могли да повећају производњу.

Додао је и да је неопходно брже обнављање и проширење индустријске базе НАТО-а како би се повећале испоруке у Украјину и попуниле залихе. Столтенберг је закључио да је најбоља заштита у овом тренутку подршка Украјине и улагање у војни потенцијал НАТО-а.

С друге стране, Москва је више пута упозоравала да НАТО тежи конфронтацији. Русија је истакла да остаје отворена за дијалог са Алијансом, али под условом равноправности, и да Запад треба да одустане од политике милитаризације Европе.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ