Свет

ДВА САТА УЖАСА У УКРАЈИНИ: Руси извршили страховит напад на Кијев

У ноћашњим руским нападима дроновима на Кијев и на југ Украјине, најмање једна особа је повређена, а оштећени су гасовод и стамбени објекти у луци Николајев, саопштила је данас украјинска војска.

Украјинско ратно ваздухопловство саопштило је на Телеграму да су украјински системи ПВО током ноћи уништили 40 од 45 руских беспилотних летелица типа Шахед, преноси Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Узбуна из ваздуха у главном граду трајала је скоро два сата“, објавио је шеф кијевске војне администрације Сергеј Попко на свом Телеграму каналу и додао да су изнад Кијева оборени сви дронови.

Према прелиминарним информацијама, у главном граду Украјине није било жртава ни значајних разарања у ширем градском подручју.

Јужна војна команда Украјине саопштила је преко Телеграма да су њени ПВО системи током вишечасовног дејствовања уништили 26 руских дронова типа Шахед, углавном изнад Николајевске области надомак Црног мора.

„Најмање један цивил је повређен током руског напада на југ Украјине. Приоритет за непријатеља је поново био приобални појас, инфраструктура и објекти агроиндустријског комплекса“, саопштено је из украјинске Јужне војне команде.

Остаци оборених дронова и експлозије оборених беспилотних летелица оштетили су стамбене зграде и гасовод у Николајеву, саопштила је војна команда и додала да су четири дрона оборена и изнад црноморске луке Одеса.

Извор: Танјуг