Свет

РУСКА ОСВЕТА СТИГЛА САВЕЗНИКА САД: Ова држава је платила најстрашнију цену

Русија је Аустралији приредила крајње непријатно изненађење. Новинари из Кине су поделили ове податке. Руска Федерација и Аустралија су веома удаљене једна од друге, а њихови односи се тешко могу назвати блиским.

Недавно су сведене на минимум: аустралијска влада је увела економска ограничења против Руске Федерације и неколико пута их проширила. Међутим, Русија не би била своја да није нашла начин да се обрачуна са својим противником.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима кинеских новинара, пре извесног времена Канбера је почела да добија алармантне вести, а испоставило се да је повезана са Москвом. Ово је објавила публикација Гуанча.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Аустралија је главни добављач јечма за Кину, аустралијски фармери су веома срећни што имају таквог купца“, рекли су аутори кинеске публикације

Аналитичари Гуанча су приметили да су недавно стигли подаци о испоруци жита у Кину, а Аустралији се нису свидели.

Аустралија је и даље највећи увозник јечма у Небеско царство, али је његов учинак значајно опао у односу на претходне године. Слична је ситуација и са другим пољопривредним културама – кинеска страна је смањила наруџбине из Аустралије.

Али друга земља, напротив, убрзано повећава испоруке НР Кини, а испоставило се да је ова држава Русија.

Залихе руског јечма су повећане више од седам пута, што је импресивна цифра. Повећан је и увоз из Руске Федерације и других врста житарица. Реч је о поруџбинама вредним десетине милиона долара.

Како су приметили стручњаци Гуанча, оваква ситуација је због чињенице да је прошле године, уз учешће руског председника Владимира Путина, потписан велики дугорочни уговор о испоруци руског жита.

Већ сада је јасно да је то постало крајње непријатно изненађење за Аустралију, која је почела да губи позицију на кинеском тржишту.

„Од јануара до марта ове године Кина је увезла руско жито у вредности од 125 милиона долара“, навели су кинески новинари.

Кина је истакла да је Кини потребан руски јечам из две сврхе. Као сточна храна и у производњи пића.

Испоставило се да је квалитет руских производа толико висок да се пића направљена од руског јечма све више појављују на полицама продавница у Кини.

Што се тиче Аустралије, иако она наставља да испоручује доста жита Кини, њени изгледи су веома нејасни. Почиње да губи у конкуренцији са Русијом.

Извор: Wебтрибуне.рс