Русија

„На нама је да одлучимо где ћемо да зауставимо Русију“

Пољски премијер Матеуш Моравјецки оценио је данас да је руски председник опаснији од Хитлера и Стаљина и позвао да се искорени „монструозна идеологија руског тиранина“, преноси Дејли мејл.

„Путин није ни Хитлер ни Стаљин. Нажалост, он је опаснији. Уколико га Европа не заустави, Путин ће одвести руске снаге даље у Европу. На нама је да одлучимо где ћемо зауставити Русију“, поручио је пољски премијер за Дејли Телеграф.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Моравјецког, Путин има арсенал оружја који је „смртоноснији“ од Хитлеровог и Стаљиновог и додао да он, поред тога, користи интернет за ширење своје пропаганде.

„Интернет је заражен милионима лажних вести“, рекао је Моравјецки и додао да свет мора да види „депутинизацију“.

Такође је рекао да је Путинова идеологија „Руски мир“ (Руски свет), како је рекао, еквивалент комунизму и нацизму 20. века.

„То је идеологија којом Русија оправдава измишљена права и привилегије за своју земљу“, оценио је пољски премијер.

Поручио је да та идеологија представља претњу не само Украјини, већ и целој Европи, као и да мора да буде „у потпуности искорењена“.

Моравјецки је такође оптужио Запад да игнорише растућу претњу због које је Путину дозвољено да, како је рекао, негује идеологије које су сличне комунизму и нацизму 20. века.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг