Свет

УДАРНО! Страховит пораз Украјине на фронту

Украјинска војска се повукла на западну периферију села Ласточкино, које се налази западно од Авдејевке, цитира издање Украјинска правда изјаву представника оперативно-стратешке групе Оружаних снага Украјине „Таврија“ Дмитрија Лиховог.

– У правцу Авдејевке, јединице украјинских одбрамбених снага повукле су се на западну периферију села Ласточкино, где су заузеле припремљене одбрамбене положаје – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Авдејевка је северно предграђе Доњецка, за које се борбе воде од почетка специјалне операције. Украјинска војска је одатле редовно пуцала на престоницу ДНР и друга насеља у Донбасу.

Министар одбране Сергеј Шојгу је у суботу, 17. фебруара, известио председника Владимира Путина о потпуном заузимању овог града. Укупна површина ослобођене територије износила је 31,75 квадратних километара.

Украјинске трупе су тамо изгубиле више од 1,5 хиљада војника.

Ослобађање Авдејевкеомогућило је да се линија фронта удаљи од Доњецка и да се значајно заштити од напада украјинских оружаних снага. Како је приметио командант групе Центар Андреј Мордвичев, руски борци су потиснули непријатеља са својих положаја за више од десет километара и настављају офанзиву.

Извор: Информер