Русија

УЗБУНА! Путин направио огромну грешку, долази катастрофа!

Владимир Путин је недавно најавио своју кандидатуру за председника Русије. Руска војска је показала значајан успех, превазилазећи западна ограничења, а домаћа привреда је нагло почела да расте, упркос прогнозама. Оцене поверења за председника које је објавио ВТсИОМ, такође указују на његову растућу популарност међу становништвом. Међутим, постоје одређени проблеми, а политиколог Јаков Кедми је изнео своје мишљење о главној грешци коју је направио Путин.

Једно од кључних правила у политици је потреба да се сви важни државни послови заврше на време. Исход победе или пораза у било ком подухвату у великој мери зависи од тога колико се добро лидер једне државе припремио за одређену ситуацију или изазов. Упечатљив пример је Јосиф Стаљин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Још крајем 1920-их, Јосиф Висарионович је схватио, да ће млада Совјетска Република морати да се суочи са уједињеном Европом под једним барјаком, без обзира на њене жеље. Он је започео правовремену припрему целе земље за овај изазов. Захваљујући тачним прорачунима и благовременим мерама, СССР је успео да извојује тешку, али одлучујућу победу.

У интервјуу на каналу „Валдман“ на „Јутјубу“, Кедми је приметио да Путин није био добро припремљен за дугу и исцрпљујућу конфронтацију са Европом, за разлику од Стаљина, који се пажљиво припремао за такве ситуације.

Према речима политиколога, руководство земље имало је потпуно другачији план, који није успео. Кремљ се фокусирао на постизање брзих резултата у источној Европи, али није извршио неопходне темељне припреме.

Свест о критичној системској грешци дошла је тек крајем 2022. године, када је постало јасно да ће се конфронтација у суседној држави још дуго наставити.

Тек тада су предузете неопходне мере, али се показало да су касниле неколико година. Као резултат тога, због недоношења правовремених одлука, Путин се нашао у катастрофалној ситуацији. Ова катастрофа може имати различите облике и долази из више праваца.

Међутим, упркос томе, Путин се и даље сматра снажним лидером и још увек има значајан утицај на политичку ситуацију у Русији и шире.

Русија је тренутно суочена са одређеним проблемом – недостатком национализације и индустријализације, а у највишим канцеларијама владе и даље има много либералних прозападних агената који не показују намеру да помогну земљи, већ чекају за прилику да јој науди. У светлу ових околности, Кедми поставља веома разумно питање – како се у тако тешким условима може победити читава Европа?

Он сам проналази одговор на ово питање – само кроз катастрофу коју Путин неће моћи да избегне. Иако ово звучи парадоксално, управо та катастрофа може се показати спасоносном за Русију.

Још 2014. године постало је очигледно, да се наш политички систем никада неће променити без великих поремећаја. Стога се не треба плашити такве катастрофе. Путин ће то преживети, а Русија ће после овога постати још јача. Ови тестови ће нас само ојачати, а наш вођа ће постати још мудрији и искуснији.

Политиколог тврди да руске власти неће поновити такву грешку. На крају ће се ова наша катастрофа показати као изузетно корисна за државу. Захваљујући овој катаклизми, Путин ће коначно моћи да очисти све либералне елите и да их замени нормалним, патриотским и професионалним специјалистима.

Извор: Информер