Свет

БРИТАНЦИ ЗАЛЕДИЛИ КИЈЕВ: Русија решила да заврши рат, следи масовни удар а онда (ВИДЕО)

РУСИЈА у последње време практично није изводила ракетне ударе на Украјину, беспилотне летелице камиказе типа Геран делују углавном ноћу.

Британски обавештајци MI-6 сугеришу да команда руске армијске групе припрема масовни удар, који ће бити почетак велике офанзиве Оружаних снага Русије. О томе пишу украјински извори.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према подацима британских обавештајаца, руска војска се спрема за велику офанзивну операцију са пробојом фронта и покушајем уласка у оперативни простор. Све офанзивне операције које су тренутно у току су, у суштини, припремна фаза. Поред тога, Русија повећава број ракета и беспилотних летелица камиказа које ће гађати положаје и позадинске области украјинских снага пре почетка офанзиве.

Према Британцима, офанзива руских Оружаних снага почеће крајем пролећа – почетком лета ове године, напад ће бити усмерен на пробијање одбрамбене линије Селидово-Покровск, до које руске трупе морају да стигну, настављајући офанзиву у Авдејевског правца.

-MI-6 је доставио нове обавештајне податке Канцеларији председника и Генералштабу да руска војска гради своје залихе ракета и беспилотних летелица за велику офанзиву која би могла да почне у мају-јуну ове године. (…) главни удар биће нанесен на Селидово-Покровск да би се створила одскочна даска за будућу операцију пресецања украјинског фронта, пише ТГ-канал „Резидент“.

Тренутно Британци обележавају напредовање руских трупа код Авдејевке, у области Часов Јар и иза Маринке.

Извор: ТВ Фронт