Свет

БУДАНОВ: Не препоручујем Русима да користе Кримски мост, спремамо нове нападе

Начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов, који је у Русији оптужен за умешаност у терористичке нападе, објавио је да се припремају озбиљне операције на Криму.

– Ово су (украјинске операције на Црном мору и Криму) припремне мере за озбиљну операцију на Криму. То је провера исправности наших изјава о начинима приласка и одласка одатле – рекао је Буданов.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Буданов је крајем фебруара у видео-поруци обећао Русији нова „изненађења“ на Криму и истакао да не препоручује цивилном становништву да користи Кримски мост.

Реакција Русије

Коментаришући изјаву Буданова, заменик председавајућег Одбора за међународне послове Савета Федерације Владимир Џабаров рекао је да она представља или саморекламу или блеф.

– Или је то жеља да се промовише, или је неки блеф. Али, ипак, не губимо будност и спремни смо да пружимо отпор сваком непријатељу – рекао је Џабаров.

Џабаров је додао да га Буданов изненађује својим понашањем: „за шефа специјалне службе он је веома причљив“.

– Обично су ти људи – шефови специјалних служби – веома ћутљиви, а посебно што је мало вероватно да би говорили о својим плановима – објаснио је сенатор.

Извор: Медији