Свет

ЈЕЗИВЕ ТВРДЊЕ: Немачка ће започети рат са Русијом? „Војска се спрема“

МОСКВА – Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев оценио је данас да пресретнути разговор официра Бундесвера о могућем нападу на Кримски мост указује на то да се Немачка спрема за рат са Русијом.

„Покушаји да се разговор официра Бундесвера прикаже као игрица са ракетама и тенковима су злонамерна лаж. Немачка се спрема за рат са Русијом“, навео је он на свом Телеграм каналу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, нико не зна да ли су политички врх Немачке и сам канцелар Олаф Шолц знали за разговор немачких официра поводом напада на Кримски мост, преносе РИА Новости.

„Ипак, чак и ако то нису знали, било је много случајева у историји да је војска сама одлучивала да започне ратове или је стимулисала такве иницијативе“, сматра он.

Маргарита Симоњан, шефица руског државног канала РТ, објавила је у петак аудио снимак приближно 30-минутног разговора, а на којем се, како су медији пренели, чује како четири официра Бундесвера разговарају о техничким могућностима крстареће ракете Таурус и о томе да ли су немачке крстарће ракете технички способне да униште Кримски мост.

Немачко Министарство одбране потврдило је аутентичност снимка интерног разговора четворице официра Бундесвера, а савезна канцеларија за војну контраобавештајну службу покренула је све неопходне мере.

Извор: Танјуг