Свет

ЈОШ ЈЕДНА ДРЖАВА ЈЕ ДОБИЛА ДИРЕКТНО УПОЗОРЕЊЕ: „Ако нам станете на пут…“

Јеменски побуњеници Хути упозорили су Италију да им „не стаје на пут“ приликом напада на комерцијалне бродове у Црвеном мору који су повезани са Израелом.

У супротном, „неће имати избора“ него да нападну италијанске снаге, навели су.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Штета је да је Италија оборила један наш дрон. Реаговаћемо адекватно“, рекао је за агенцију АНСА директор медијског одељења председништва Хута у Сани Зајд ал-Гарси говорећи о хутском нападу дроновима у мореузу Баб ел Мандеб 2. марта, када је италијански разарач Кајо Дуилио оборио дрон.

„Нећемо напасти Италију без разлога, али ако нам стане на пут, неће нам оставити избора. За нас, Италија је пријатељска држава. Нисмо у рату са Италијом, нити са једном другом европском земљом“, додао је Ал-Гарси.

Он је поновио да се њихова борба тиче одбране Палестинаца, услед израелског напада на Појас Газе „Наши дронови и оружја су уперени ка Израелу и оне који бране Израел испред наших обала“, додао је.

Прошлог уторка, доњи дом парламента у Риму одобио је италијанско учешће у три међународне мисије, међу којима је и ЕУ Аспидес мисија у Црвеном мору, а уперена је против напада Хута на комерцијалне бродове.

Извор: Танјуг

Ознаке