Свет

ЗАХАРОВА СЕ ОГЛАСИЛА: Кијеву се ово неће свидети

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

МОСКВА – Портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је данас да се папа Фрања у позиву да се рат у Украјини оконча преговорима није обраћао Кијеву, већ Западу који, како је навела, користи Украјину као инструмент за остваривање својих амбиција.

Захарова је рекла за агенцију АНСА да је папа у интервјуу у суботу за једну швајцарску телевизију тражио од Запада да остави по страни своје амбиције и да призна да су оне погрешне. Захарова је навела да Русија никада није блокирала преговоре са Украјином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сваки стручњак, сваки политичар, сваки дипломата данас схвата да је ситуација у Украјини „у ћорсокаку” и због тога многе дипломате и земље позивају на преговоре”, навела је Захарова.

Директор Канцеларије за медије Ватикана Матео Бруни изјавио је да папа Фрања у интервјуу за швајцарски јавни сервис РСИ, који је претходно објављен, није тражио од Украјине да се преда, како су пренели неки медији, већ је намеравао да позове на прекид ватре и да укаже на „храброст преговора”.

Извор: Политика

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ